Padeljuf.com
 
Sometimes  you win,                                                       sometimes you learn

PADELJUF.COM = PASSIE VOOR PADEL


PADELJUF ONLINE
Op deze site kunt u lezen wie ik ben en wat mijn grote passie is. Wat padel is en hoe padel ontstaan is. Ook vindt u een album met foto's van diverse activiteiten en toernooien en ziet u hoe u contact met mij op kunt nemen. Verder vindt u links naar padelbanen in de buurt, naar meer inspiratie en naar de site waar u padeltoernooien kunt vinden. Laat u wat achter in het gastenboek?


WAT IS PADEL
Padel wordt vaak gezien als een mix tussen tennis en squash. Twee racketsporten die al jarenlang door veel mensen beoefend worden. Padel is een relatief jonge sport die snelle actie combineert met lange rally's. Het is een geschikte sport voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Je kunt veel punten winnen dankzij de juiste strategie en tactiek in plaats van pure kracht.
Het grootste verschil met tennis is dat je bij padel vaak nog een tweede kans krijgt doordat je in een kooi speelt met glazen wanden en hekwerk. Bij een niet afgemaakte smash van je tegenstander komt de bal namelijk terug via de wand en kun je de bal nog terugslaan.
Padel wordt vooral gespeeld in dubbelspel op een officiële padelbaan. Een padelbaan is qua formaat één derde van de grootte van een full-size tennisbaan. Het spel is gemakkelijk te leren, waardoor deze racketsport geschikt is voor iedereen. Je zult in het begin misschien even moeten wennen aan het kleinere racket en het gebruik van de glazen wanden, maar na een aantal keer spelen raak ook jij waarschijnlijk verslaafd aan dit dynamisch spelletje.


MEER INSPIRATIE
Mijn inzicht haal ik vooral bij de topspelers vandaan. Eén daarvan is Sven Boele. Sven is 29 jaar, is Nederlands kampioen teams geweest en speelde in 2018 mee met de WK en in 2019 met de EK. Behalve dat hij heel goed kan padellen, kan Sven ook heel goed lesgeven en uitleggen. Op zijn eigen youtubekanaal valt heel veel te leren. https://www.youtube.com/c/OtroNivelpadel

 
PADEL TOERNOOIEN VINDEN
https://padeljuf.nl/evenementen/

MEER DAN ALLEEN PADEL
Bij multisportenkhuizen.nl kunt u met een groep sportievelingen verschillende sporten beoefenen. Zaterdag 18 maart kwam er een groep langs voor een padelles.

HET ONTSTAAN VAN PADEL
Padel tennis vindt zijn oorsprong in een niet zo'n populaire variant genaamd platform tennis.
Enrique Corcuera besluit in 1969 om de squashbaan in zijn huis in Acapulco (Mexico) aan te passen met elementen van platform tennis en zo onstaat “Paddle Corcuera”. Hij wordt ook wel beschouwd als dé uitvinder van padel.
Enrique’s Spaanse vriend Alfonso van Hohenlohe-Langenburg probeert deze nieuwe uitvinding bij Enrique thuis en wordt meteen verliefd op de sport. Meteen daarna besluit hij om de eerste twee padelbanen te bouwen bij een club in Marbella (Spanje), dit was 1974. Zo is padel in Spanje ontstaan.
Toch heeft Alfonso enkele wijzigingen van de originele ontwerpen van Enrique aangebracht om het spel concurrerender te maken. Ondertussen voelt Julio Menditeguy, een Argentijns lid van Alfonso’s Tennisclub in Marbella, in 1975 dezelfde passie en besluit hij de sport naar Argentinië te importeren en groot te maken.

PADELBANEN IN DE BUURT https://padelgids.nl/locaties/overzicht/
https://padelgids.nl/padel-in-nederland/